Loistaen lavalla -valmennus 17.4. - 12.6.2024

Avaudu karismallesi ja laula sielusi kyllyydestä

Uusi valmennusryhmä käynnistyy 17.4.2024. Varaa maksuton tutustumispuhelu, niin jutellaan, miten voisin auttaa juuri sinua loistamaan lavalla ja koskettamaan kuulijoitasi.

Onko laulaminen sinulle intohimo, jota ilman et halua elää?

Haluatko laulaa tuhansille ihmisille ja koskettaa heitä äänelläsi?

Haluatko tuntea olosi turvalliseksi, kun tavoittelet suurimpia laulu-unelmiasi?

Haluatko vapautua laulamaan sielusi kyllyydestä myös kaikkein jännittävimmän yleisön edessä?

➡ Sano rohkeasti "KYLLÄ" suurimmille laulu-unelmillesi!


Millaista elämäsi olisi, jos...

❤ Uskoisit itseesi lavalla ja nauttisit laulamisesta?
❤ Et olisi huolissasi siitä, että esiintymisjännitys pilaa suorituksesi, vaan antaisit jännityksen kannatella ja innostaa sinua?
❤ Luottaisit esiintyessäsi siihen, että äänesi toimii juuri niin kuin pitääkin ja voit keskittyä kappaleiden tulkitsemiseen?
❤ Et antaisi arvioinnin kohteena olemisen pilata laulunautintoasi, vaan laulaisit vapautuneesti myös laulukilpailuissa ja koelauluissa?
❤ Antaisit itsellesi luvan epäonnistua ja siitä huolimatta loistaa lavalla ja vakuuttaa kuulijasi?
❤ Laulaisit täydellä antaumuksella ja koskettaisit kuulijoitasi kyyneliin asti?

Sinulla on lupa loistaa lavalla ja laulaa täydestä sydämestäsi. Sinulla on myös lupa koskettaa ihmisiä laulullasi.


Onko tämä totta sinun elämässäsi tällä hetkellä?

✔ Kohtaat usein laulussa teknisiä haasteita, joita et pysty yksin ratkaisemaan
✔ Inhoat ääntäsi, sillä se ei ole sellainen kuin haluaisit
✔ Ennen tärkeää laulutilaisuutta välttelet harjoittelua viimeiseen asti tai harjoittelet itseäsi piiskaten
✔ Esiintyessä kehosi jännittyy ja äänesi toimii arvaamattomasti
✔ Esityksen jälkeen olet pettynyt itseesi ja suoritukseesi, etkä pysty ottamaan vastaan palautetta laulustasi


Opi vapauttamaan vahvin äänesi ja loistamaan lavalla, jotta voit laulaa ihmisille täydestä sydämestäsi.


Tutustutaanko paremmin?

Olen Liisi, laulaja, laulunopettaja ja äänenkäytön ja esiintymisen valmentaja. Vaikka olin lapsena innokas esiintyjä ja nuorisokuorossa toimin solistina monissa kappaleissa, parikymppisenä minuun iski esiintymispelko, joka sai jalkani tärisemään ja ääneni heittelehtimään holtittomasti.  

Olin musertunut: Rakastin laulamista ja unelmoin laulajan urasta, mutta esiintyminen tuntui aina yhtä pahalta.  Koelaulut olivat pahimpia. Ääni ei toiminut lainkaan. Ei auttanut, vaikka opettajat ja kaverit sanoivat: “kyllä sinä siihen totut”. Jokaisen esiintymisen jälkeen olin pettynyt suoritukseeni ja valmis lopettamaan laulamisen siihen paikkaan.  

Löysin onneksi esiintymisvalmentajan, joka auttoi minua vapauttamaan ilmaisuni ja ääneni. Kehoni vapautui ja aloin nauttia esiintymisestä. Sain itsevarmuutta äänenkäyttöön, eikä jännitys saanut ääntäni enää vapisemaan. Hengitys ei noussut korviin, vaan pystyin hallitsemaan ääneni. Mikä parasta, löysin aidon yhteyden yleisön kanssa ja aloin nauttia laulamisesta.

Esiintymisjännityksen selätettyäni ja laulupedagogiksi valmistuttuani aloin auttaa muita laulajia tärkeissä esiintymisissä. Vuonna 2018 kävin myös itse Milanossa kokeilemassa, miltä kilpaileminen tuntuu. Kilpailumenestystä ei tullut, mutta tunsin itseni voittajaksi onnistuneen koelaulun ansiosta.

Kilpailun jälkeen olen käynyt koelauluissa ja esiintynyt laulusolistina monissa produktioissa. Olen myös auttanut kymmeniä laulajia selättämään esiintymispelkonsa ja onnistumaan kilpailuissa, koelauluissa ja keikoilla. Edelleen konsertoin myös  itse säännöllisesti ja nautin ihmisille laulamisesta koko sydämestäni.


Loistaen lavalla -valmennuksessa...


❤ kirkastat laulu-unelmasi

❤ sanot hyvästit haitallisille ajatuksille ja toimintamalleille, jotka ovat unelmasi tiellä

❤ luot itsellesi harjoitusrutiinin, joka tukee onnistumistasi tärkeässä laulutilaisuudessa 


❤ opit luottamaan ääneesi tiukassakin paikassa ja saamaan siitä parhaan mahdollisen esille

❤ kuljet innostavan porukan kanssa kohti upeita lauluesiintymisiä


"Oman unelman kirkastuminen/paljastuminen yllätti minutkin. Usko itseen on lisääntynyt ja olen ikään kuin saanut peruspohjan koko laulamiseen. Kiteyttäisin siten, että löysin valmennuksen avulla laulun paikan itsessäni." - Riitta

"Mielenkiintoinen kokemus lähestyä laulamista. Mitä ajatuksia ja uskomuksia oma mieleni tuottaa? Kehon tuntemukset ja tunteet? Ja paljon, paljon muuta inspiroivaa. Ihanan vahvistava ja voimaannuttava, puhdistavakin kokemus, huomaan. Ja laulu kulki. Kiitos! Tätä lisää."  
–  Minna Katajamäki-Aronen


Kiinnostuitko? Varaa maksuton tutustumispuhelu, niin jutellaan, miten voisin auttaa juuri sinua loistamaan lavalla ja koskettamaan kuulijoitasi.

Valmennuksen käytyäsi...

tunnet vahvuutesi laulajana ja osaat hyödyntää niitä laulaessasi

✔ tunnet kehityskohteesi laulajana ja osaat kehittää niitä eteenpäin


✔ käytät ääntäsi rohkeasti ja persoonallisesti


✔ esiinnyt valloittavasti


✔ osaat pitää äänestäsi ensiluokkaista huolta

“Erityisesti kurssista nousee mieleen sanoituksen työstäminen. Olen mielestäni aina ollut laulajana tekstilähtöinen, mutta en ole kuitenkaan koskaan aiemmin näin lähtenyt liikkeelle. Tällä tavoin tulkintaan saadaan syvyyttä ja kenties omakohtaisuuttakin. Mielestäni se vapauttaa laulajan esiintymistilanteessa. Valmentajan omakohtaiset esimerkit olivat asiaa havainnollistavia. Vielä haluan tuoda esille paljon korostamasi tunnepalon: on varmasti näin, että tunteen löytäminen laulun pohjalle on avainkysymyksiä. Kiitokset sinulle Liisi, ja toivottavasti saan kanssasi vielä jatkaakin näillä laulun poluilla ;) – Jari Tuomikoski


Tässä valmennuksessa pääset esiintymään LÄHES JOKA TAPAAMISELLA! Mikä parasta, tulet nähdyksi ja hyväksytyksi myös keskeneräisen esityksen kanssa ja saat hioa sitä turvallisessa ympäristössä entistäkin paremmaksi.  Pääset heittäytymään, kokeilemaan, hassuttelemaan ja revittelemään. Tutustut tunteisiin, joita laulaminen sinussa herättää, ja opit säätelemään esiintymisjännitystä.  Tämä auttaa sinua virittäytymään parhaaseen esiintymisvireeseen, laulamaan vapautuneesti ja tuomaan upean osaamisesi esille – loistamaan laulajana, joksi olet syntynyt.

"Olin laulanut jo useassa bändissä ja keikkaillutkin niiden kanssa useaan otteeseen. Kärsin kuitenkin esiintymisjännityksestä. Se vaikutti ääneeni niin, että rentous kärsi enkä suoriutunut niin hyvin kuin olisin halunnut. Jännitys oli pilannut jo monta keikkaani, joten halusin asiaan muutosta. Lähdin hakemaan valmennukselta itsevarmuutta lauluun, rauhaa esiintymiseen sekä apua tiettyihin teknisiin juttuihin. Valmennus oli todella monipuolinen ja niin syvällinen, etten olisi osannut aavistaa etukäteen. Sain varmuutta sopivien sävellajien valintaan. Opin myös hahmottamaan laulamaani musiikkia entistä paremmin. Valmennuksen myötä pystyn olemaan laulaessani enemmän läsnä tässä hetkessä, nauttimaan laulamisesta ja sietämään jännitystä paremmin kuin ennen. Olen saanut itsemyötätuntoa artistina sekä toimivia työkaluja tulevia koelauluja ja kilpailuja varten. Itsetuntoni laulajana on lisääntynyt harjoitusten myötä ja olen saanut lisää luottamusta itseeni laulajana. Liisin tuki ja tsempparin rooli tässä valmennuksessa on ollut korvaamatonta, ja suosittelen tätä valmennusta lämpimästi myös bändin kanssa esiintyville laulajille." – Suvi Pakkala, Foxters-bändin laulaja

Mitä valmennus sisältää?

 ✔ 8 x workshop pienryhmälle, workshopien kesto 2 h (arvo 640 €)

✔ 6 Hot seat -laulutuokiota osana ryhmävalmennusta – henkilökohtaista palautetta laulustasi sekä valmentajaltasi että muulta ryhmältä (arvo 320 €)
 
✔ 3 x 60 min yksilövalmennusta (arvo 487 €)  (omien tavoitteiden kirkastaminen,  laulutekniikan hiominen ja esitykseen valmistautuminen)

✔ Viikoittainen Whatsapp-tuki (arvo 240 €)

✔ Paras lauluvuosi -videokirjaston käyttö valmennuksen ajan  (arvo 45 €) 

(Arvo yht.  1732 €)

Ryhmätapaamisten aiheet: 

1. Matka alkaa. Tutustuminen muuhun ryhmään ja omat vahvuutesi laulajana. Opi ajattelutapoja, joilla vauhditat menestystäsi laulajana ja vähennä rajoittavien uskomusten vaikutusta tekemiseesi.
2. Turvassa lavalla. Hermoston tukeminen – harjoituksia vireystilan nostoon ja laskuun (teoriaa ja käytännön työkaluja). Näillä työkaluilla virität kehosi juuri sopivaan vireeseen lauluesitystä varten.
3. Vapauta vahvin äänesi. Äänenkäyttö pop-/rock-/iskelmälaulussa – laula puhtaasti, tyylinmukaisesti ja itsevarmasti!
4. Tunne musiikkisi. Opi hahmottamaan musiikin lainalaisuuksia, ota keikkabiisit haltuun ja luo niistä omannäköiset, puhuttelevat tulkintasi.
5. Avaudu karismallesi. Laulajan kehonkäyttö ja elekieli nousee tarinasta! Ilmaisun harjoituksia ja vaikuttavan esiintymisen elementtejä, joilla vapaudut loistamaan lavalla omana itsenäsi.
6. Säkenöivä vuorovaikutus yleisön kanssa. Heittäytymisharjoituksia teatteri-improvisaation menetelmin – astu rohkeasti esiin, musiikin ja yleisön kannateltavaksi
7. Esiintymisen taika.  Luo valloittava esitys omia vahvuuksiasi hyödyntäen ja opi ottamaan vastaan ulkopuolisen palautetta laulustasi.
8. Keikasta toiseen. Valmistautuminen intensiiviseen keikkaperiodiin, laulajan äänenhuolto ja vinkkejä laulukeikkojen markkinointi. Päätös yhteiselle matkalle ja onnistumisten juhlintaa.

Tapaamme yhteensä kahdeksan kertaa. Tapaamisiin voit osallistua livenä Oulussa tai verkon välityksellä Zoom-videopuhelulla. Jokaisessa tapaamisessa saat tietoa laulamisesta ja esiintymisestä ja  pääset tekemään itsevarmuuttasi kasvattavia harjoituksia. Ensimmäistä ja viimeistä kertaa lukuunottamatta sinulla on mahdollisuus myös esiintyä ryhmälle laulaen ja saada palautetta esityksestäsi minulta ja muulta ryhmältä.

Tämä matka auttaa sinua löytämään omat vahvuutesi laulajana niin, että pystyt laulamaan vapautuneesti jokaisessa esityksessä ja nauttimaan vuorovaikutuksesta yleisön kanssa.


Aikataulu: 

✔ Ryhmätapaamiset keskiviikkoisin klo 18–20
17.4., 24.4., 8.5., 15.5., 22.5., 29.5., 5.6., 12.6.

✔ Henkilökohtaiset valmennuspuhelut Oulussa tai verkkovälitteisesti sopimuksen mukaan huhti–toukokuun aikana

✔ Videokirjasto ja WhatsApp-ryhmä aukeavat 15.4.2024

Valmennuksen hinta bonuksineen on  1250 €, sis. alv 24 %. Maksu 1,2 tai 4 osassa. Viimeinen ilmoittautumispäivä 15.4.2024.

Valmentaja

Liisi Pettersson
Ihmisäänen monipuolinen ammattilainen: laulaja, laulupedagogi (amk), vokologi FM, juontaja ja kouluttaja. Rakastaa tutkia ihmisäänen mahdollisuuksia ja uskoo suurten tavoitteiden voimaan. Valmentajana lempeä, kannustava ja ymmärtäväinen, haluaa aina saada valmennettavasta parhaat puolet esille.

”Olin käynyt paljon erilaisissa laulukilpailuissa ja saanut menestystäkin, mm. Retrokaraoken 1. sijan ja SM-karaoken 2. sijan vuonna 2022 . Ennen valmennusta minulla oli kuitenkin paljon esiintymisjännitystä ja suoranaista tuomarikammoa, jotka lamaannuttivat. Epäilin omia taitojani ja kykyjäni. Kilpailut alkoivat aina jännittää paljon etukäteen, jolloin jouduin todella psyykkaamaan itseäni ja etsimään välineitä, jotta uskoisin itseeni. En myöskään uskaltanut ilmaista selkeästi mielipidettäni, koski se sitten musiikkia, pukua tai kampausta.

Valmennuksen myötä uskon paremmin taitoihini ja kykyihini, ja otan ilolla vastaan myös kehut laulustani. Sanon vahvemmin oman mielipiteeni ja luotan omaan visiooni. En vertaa liikaa itseäni muihin, vaan keskityn omaan osaamiseeni ja sen parantamiseen. Pystyn katsomaan omia harjoitusvideoita ja TikTok-livevideoita oppimismielessä ja hyväksymään omat virheeni paremmin. Olen myös saanut paljon varmuutta oman äänialani käyttämiseen ja äänenkäyttöön ylipäänsä. Uskallan käyttää ääntäni monipuolisesti ja tehdä kappaleista omannäköisiäni.

Olen oppinut säätelemään paremmin jännitystäni, ymmärtämään sitä ja hyväksymään sen. Jännittävässäkin tilanteessa pystyn paremmin keskittymään siihen, mikä on tärkeää juuri sillä hetkellä. Pystyn nauttimaan esiintymisestä, vaikka se jännittää, ja usein huomaan sen myös lievenevän esityksen aikana. Uskallan myös paremmin heittäytyä laulaessani, antaa tunteen viedä ja olla kappaleen tunteessa välittäen sitä rohkeasti. Nykyään itketän jopa isoja miehiä laulullani ja saan jatkuvasti palautetta siitä, miten lauluni koskettaa kuulijoitani. Usko omaan tekemiseeni on kasvanut paljon ja odotan tulevia kilpailuja innostuneena.” – Hanna Utunen, laulaja

Kenelle Loistaen lavalla -valmennus on tarkoitettu?

Tämä valmennus sopii sinulle loistavasti, kun...

✔ haluat onnistua tärkeissä esiintymisissä, koelauluissa ja laulukilpailuissa
✔ jännität esiintymistä niin paljon, että se estää sinua laulamasta vapautuneesti
✔ haluat tehdä parhaasi ja onnistua kriittisenkin yleisön edessä
✔ haluat oppia säätelemään esiintymisjännitystäsi ja loistaa lavalla

olet valmis kasvamaan täyteen potentiaaliisi laulajana

JA

✔ olet valmis seuraamaan kehitystäsi viikoittain itsevarmuuttasi mittaavalla työkalulla  

Valmennus ei sovi sinulle, kun...

✔ et ole valmis panostamaan uuden oppimiseen
✔ et halua työskennellä intensiivisesti tullaksesi itsevarmaksi esiintyjäksi
✔ et usko, että voisit parissa kuukaudessa oppia laulamaan vapautuneesti miten vaativassa esiintymisessä tahansa
✔ et halua hioa esitystäsi myös äänellisesti ja musiikillisesti huippukuntoon

"Hain valmennukselta helppoutta äänentuottoon ja apua epävireeseen. Sain kaiken haluamani ja opetus sekä ääniharjoitukset olivat selkeitä ja helposti sisäistettäviä. Nyt pystyn jatkamaan hyvillä mielin eteenpäin ja motivaationi nousi, sillä nyt tiedän laulavani paljon paremmin kuin ennen kurssin alkua. Tämä oli hintansa väärti ja suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka haluavat kehittää lauluääntänsä eteenpäin! :)" -Henna

 "Ihana armollinen valmennusryhmä jossa uskalsi tulla kuulluksi: Kiitos Liisi! Oli sopivan tiivis, mutta sitäkin vaikuttavampi kurssi, jossa pääsi ylittämään itseään lempeästi. Teet hyvää työtä ja sulla on luontaisesti hyvä tyyli opettamiseen ja mielen parissa työskentelyyn. ❤️" -Emmi Asikainen 


Kiinnostuitko? Varaa maksuton tutustumispuhelu, niin jutellaan, miten voin auttaa juuri sinua loistamaan lavalla ja koskettamaan kuulijoitasi.

Miten mukaan?

Otan valmennukseen 6 laulajaa, jotka haluavat selättää esiintymispelkonsa ja loistaa lavalla. Kun haluat mukaan, varaa maksuton tutustumispuhelu allaolevasta painikkeesta.


Valmennuksen hinta bonuksineen on 1250 €, sis. alv 24 %. Viimeinen ilmoittautumispäivä 15.4.2024. Lue tilaus- ja toimitusehdot täältä.

Mukaan pääset näin: Varaa painikkeesta maksuton tutustumispuhelu kanssani, niin voin keskustella kanssasi tilanteestasi, unelmistasi ja tavoitteistasi laulun suhteen. Samalla saamme selville, olenko sinulle sopiva valmentaja tähän hetkeen ja palveleeko tämä valmennus sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Otan valmennukseen vain motivoituneita laulajia, sillä valmennus on intensiivinen ja edellyttää riittäviä voimavaroja. Toisaalta se myös antaa sinulle paljon, kun sitoudut siihen kokonaisvaltaisesti. 

P.S. Tutustumispuheluun osallistuminen ei sido sinua mihinkään, joten varaa puhelu rohkeasti. Ihana jutella kanssasi laulu-unelmien toteuttamisesta ja siitä, miten se olisi mahdollista juuri sinulle.

 Olen saanut tunneista paljon apua työhöni, olen äänenkäytön ammattilainen ja joudun puhumaan ja laulamaan työssäni paljon, päivittäin. Liisi on ollut monipuolinen äänenkäytön ja laulun opettaja. Hän kuuntelee keskittyneesti, neuvoo aina juuri minun kysymyksiini ja ongelmiini sopivat harjoitukset ja osaa lisäksi selittää asiat perusteellisesti ja helposti ymmärrettävästi. Uusia oivalluksia on syntynyt joka tunnilla.  Ymmärrykseni äänenhuollon tärkeydestä on kasvanut ja olen saanut siihen konkreettisia työkaluja. Musiikin tekeminen ja tulkinta ovat läsnä tuntityöskentelyssä ja Liisillä on myös esiintymisvalmentajan osaamista. Voin lämpimästi suositella Liisiä laulunopettajaksi erilaisille oppilaille ja kaikenlaisiin tavoitteisiin; omaan ääneen tutustumisesta ja harrastamisesta aina esiintymiseen ja ammattiopintoihin asti.  
– Hanna, kanttori, MuM


Pidin erityisesti siitä, että harjoittelu kohdistui konkreettisiin asioihin äänenkäytössäni. Olin ennen Liisiä harjoitellut useamman äänivalmentajan kanssa. Olin turhautunut itseeni, kun en ymmärtänyt mitä minun pitää konkreettisesti tehdä, kun he sanoivat ”vähennä puristeisuutta”. Liisi vei minut harjoitteillaan itse tuohon puristeiseen kokemukseen. Ja pian oivalsin mitä kohtaa minun tulee harjoittaa, jotta ääneni alkaa soida luonnollisesti. Suosittelen!  – Harri Valkonen

Liisi on hämmästyttävän monipuolinen opettaja. On tavattoman inspiroivaa tavata oman laulunopiskelun merkeissä oikea taiteilija. Liisi pystyy antamaan aitoa kipinää aloittelevalle artistin alulle, koska on itsekin artisti. Liisillä tekeminen ei ole jämähtänyt pelkästään virtuoottisen taidokkaasti haltuun otettuihin äänen tuottamisen fysiologisiin perusteisiin ja tekniikoihin, vaan tunneilla pääsee helposti tarttumaan tunteisiin ja tarinoihin.  – Eveliina Sydänlähde, muusikko

Miten mukaan?

Otan valmennukseen 6 laulajaa, jotka haluavat selättää esiintymispelkonsa ja loistaa lavalla. Kun haluat mukaan, varaa maksuton tutustumispuhelu allaolevasta painikkeesta.


Mukaan pääset näin: Varaa painikkeesta maksuton tutustumispuhelu kanssani, niin voin keskustella kanssasi tilanteestasi, unelmistasi ja tavoitteistasi laulun suhteen. Samalla saamme selville, olenko sinulle sopiva valmentaja tähän hetkeen ja palveleeko tämä valmennus sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Otan valmennukseen vain motivoituneita laulajia, sillä valmennus on intensiivinen ja edellyttää riittäviä voimavaroja. Toisaalta se myös antaa sinulle paljon, kun sitoudut siihen kokonaisvaltaisesti.
 
P.S. Tutustumispuheluun osallistuminen ei sido sinua mihinkään, joten varaa puhelu rohkeasti. Ihana jutella kanssasi laulu-unelmien toteuttamisesta ja siitä, miten se olisi mahdollista juuri sinulle.