Puheen flow

Vaikuttavampi ja kestävämpi puheääni neljässä viikossa.

Puhutko päivittäin useita tunteja?

Väsyykö kurkkusi helposti, kun puhut?

Onko äänesi usein käheä?

Oletko epävarma äänesi kestämisestä?

Kouluttajana, juontajana tai myyjänä olet puheammattilainen,
jolle ääni on yksi tärkeimmistä työvälineistä.

 Vapauta vahvin äänesi ja käytä sitä kestävästi, niin nautit puhumisesta ja vakuutat kuulijasi.

Jo 4 viikon kuluessa nautit puhumisesta enemmän joka tilanteessa!

 • Haluatko olla vaikuttava puhuja?
 • Haluatko, että äänesi kestää puhumista pidempään?
 • Haluatko, että sinua oikeasti kuunnellaan?
 • Haluatko pitää äänestäsi ja terveydestäsi hyvää huolta?

Puheen flow -verkkovalmennus on tarkoitettu kaltaisillesi oman äänensä kehittämisestä kiinnostuneille opettajille, kasvattajille, yrittäjille, terapeuteille, kouluttajille ja muille puheammattilaisille. 

”Se tunne, kun hengitys jäi pallean yläpuolelle, ei mennyt alavatsaan,
ei pystynyt rentouttamaan ja omiin korviin kuulosti aivan järkyttävältä.”
(Tiia Konttinen, yrittäjien ja bloggajien valmentaja, joka puhui 100 ihmisen edessä ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen.)

Haluatko tietää?

 • Miten vältät hengästymisen tunteen puhuessasi?
 • Mistä johtuu kurkun kiristys puhuessa ja miten voit päästä siitä eroon?
 • Mikä tekee puheäänestäsi uskottavan ja kiinnostavan?
 • Miten saat äänesi kuulumaan paremmin?
 • Miten artikuloit selkeämmin?
 • Miten huollat ääntäsi oikein ja vältyt ääniongelmilta nyt ja tulevaisuudessa?

Valmennus sisältää:

 • 11 harjoitusvideota helppoon äänentuottoon ja kestävään ääneen  
 • 1 videoluento äänen fysiologiasta  
 • 25 minuutin harjoitusohjelma videona ja kirjallisina ohjeina. Näillä voit helposti jatkaa harjoittelua myös kurssin käytyäsi.
 • Vinkkejä äänenhuoltoon

Kenelle tämä valmennus sopii?

Sinulle, joka haluat olla läsnä ja luottavainen esiintyessäsi, kouluttaessasi, asiakaskohtaamisessa tai videolla puhuessasi.
Sinulle, joka haluat oppia käyttämään ääntäsi oikein niin, että se ei rasitu.
Sinulle, joka haluat kohdata kuulijasi itsevarmasti ja vakuuttavasti.
Sinulle, joka haluat kuunnella ilolla myös äänitettyä puhettasi.
Sinulle, joka haluat päästä eroon hengästymisestä ja kireyksistä puhuessasi.
Sinulle, joka haluat treenata äänestäsi uskottavan, kiinnostavan ja kestävän.

Mitä sinun tulisi ottaa huomioon ennen ilmoittautumista?

 • Valmennukseen kannattaa osallistua, vaikkei äänessä olisi mitään vikaa. Puheammattilaisena käytät ääntäsi joka päivä ja vaikuttava ja kestävä äänenkäyttö on osa timanttista ammattitaitoasi. Äänenkäytön harjoittelulla tuet myös hyvinvointiasi ja työssäjaksamistasi merkittävästi.
 • Tässä valmennuksessa ei oteta kantaa puheesi asiasisältöön, sillä sen kehittämiseen on jo tarjolla monia hyviä valmennuksia. Sen sijaan tämän valmennuksen materiaaleja opiskelemalla parannat mahdollisuuksiasi tulla kuulluksi ja vaikuttaa kuulijoihisi. Kurssin jälkeen nautit puhumisesta ja sinua kuunnellaan kiinnostuneena.
 • Äänen kehittyminen vaatii aikaa. Jos olet kovin kiireinen, etkä löydä muutaman viikon jaksolle 5-20 min 3–5 kertaa viikossa aikaa ääniharjoitusten tekemiseen, kurssi ei ehkä ole sinulle. Jos päätät lähteä kurssille, tee kalenteriisi tilaa harjoituksille. Materiaalit ovat käytössäsi vuoden ajan, jonka aikana voit kerrata kurssin niin monta kertaa kuin haluat.
 • Äänen treenaaminen sairaana ei kannata. Jos kärsit kroonisesta äänen käheytymisestä, suosittelemme käyntiä foniatrin tai korva-nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin vastaanotolla, jolla varmistuu että kaikki on fysiologisesti kunnossa, eikä estettä kurssille osallistumiselle ole.
 • Äänesi saattaa muuttua... Mutta vain hyvään suuntaan! Saat entistä paremmin viestisi kuulumaan, kun käytät ääntäsi rohkeasti ja vaikuttavasti. Äänesi on edelleen sinun äänesi, ja tämän kurssin jälkeen vaihtelevampi, sointuvampi, syvempi ja täyteläisempi. Luultavasti olet myös itse energisempi ja voimaantuneempi.
 • Kurssilla on 14 vrk peruutusoikeus ja 100 % tyytyväisyystakuu. Laajennettu takuu on voimassa 5 vkon ajan tilauksesta, kun olet käynyt valmennuksen läpi ja varannut riittävästi aikaa harjoittelulle. Mikäli kurssin harjoitteet eivät säännöllisestä treenistäsi huolimatta kehitä ääntäsi 5 viikon aikana, laita meille viestiä, niin saat rahasi takaisin. Uskallamme antaa takuun, koska tiedämme, että harjoitukset toimivat!
 • Tämä valmennus on vain kaltaisillesi ammattilaisille, jotka haluavat oikeasti vapauttaa vahvimman äänensä kukoistaakseen työssään.

Mistä maksan valmennuksessa?

 • Valmennus kestää 4 viikkoa. Kaikki valmennuksen tehtävät vievät sinua eteenpäin äänenkäyttäjänä ja puhujana. Tekemällä harjoituksia säännöllisesti varmistat sen, että äänesi kestää ja vakuutat kuulijasi entistäkin paremmin.
 • Valmennuksen materiaalit ovat käytettävissä kerrallaan 1 v ajan. Jos kävisit 1-2 vuotta puhetekniikan tunneilla kerran kuukaudessa, se maksaisi yli 1800 €.
 • Henkilökohtainen äänenkäytön valmennus maksaa helposti yli 150 e/h. Tämän kurssin hinnalla et saisi edes 1 tuntia. Nyt saat vuoden käyttöoikeuden 4 viikon harjoitusohjelmaan ja konkreettisia työvälineitä oman äänesi kehittämiseen + aiemmin mainitut yli 60 € arvoiset bonukset!
 • Tässä valmennuksessa voit harjoitella juuri silloin kun sinulle sopii, vaikka joka päivä, ammattitaitoisessa ohjauksessa.
 • Kurssin kouluttajana toimiva Liisi Pettersson on ihmisäänen korkeakoulutettu ammattilainen: laulaja, laulupedagogi (YAMK) ja vokologi FM. Hän on auttanut kymmenen vuoden aikana tuhansia ääniammattilaisia vapauttamaan vahvimman äänensä ja loistamaan lavalla. Liisi myös esiintyy itse säännöllisesti laulaen ja puhuen. Aikanaan pahoista ääniongelmista kärsineenä Liisi tietää, miten ääntä vahvistetaan turvallisesti, ja mikä saa äänen todella loistamaan.
 • Kurssin materiaalien arvo on 217 € + 62 € arvoiset bonukset 

Mitä bonuksia kurssin mukana tulee?


1. Bonus: Hyväksy äänesi kauniina -videovalmennus (45 €). Sinunkin äänesi on kaunis ja sinullakin on lupa olla äänessä! Tässä videovalmennuksessa opit käsittelemään omaan äänenkäyttöösi liittyviä uskomuksia totuudenhorjuttamistyökalun avulla ja vapauttamaan mielen esteet äänesi kehittymisen tieltä.  

2. Bonus: PDF-opas äänen pikarentoutukseen (arvo 17 €). Äänentuottoelimistön rentouttamiseen on kehitetty monenlaisia harjoituksia, ja niistä tietämykseni ja kokemukseni mukaan parhaat on kerätty tähän oppaaseen.

Varmista, että äänesi kestää ja nautit puhumisesta kaikissa tilanteissa.

Puheen flow -valmennuksen normaalihinta on bonuksineen 140 €, sis. alv.

Ilmoittautuminen on riskitöntä, ja sinulla on 14 vrk peruutusoikeus.

Kun haluat kestävän ja vaikuttavan puheäänen, seuraava askeleesi on ilmoittautua valmennukseen. 

Lähde mukaan:

 • Maksu osissa

  70

  2 maksua 1 kk välein, kertasumma  70
 • Maksa 2 osassa

“Oli ihanaa huomata, että ääni voi soljua kauniisti silloinkin, kun kurkkuun pistää. Opin työpajassa helppoja ääniharjoituksia, joita olen nyt tehnyt aina ennen kuin alan puhua yleisölle tai tehdä äänitteitä.

Pelkäsin etukäteen, että harjoitusten tekemisestä olisi kauheasti vaivaa, mutta on ollut kiva huomata, että niihin ei mene kuin pari minuuttia, ja niiden avulla äänen SAA kulkeen paremmin. Monessa tilanteessa on paljon merkitystä sillä, miten ääni kulkee. Jos aihe on yhtään ajankohtainen, suosittelen lämpimästi Puheen flow -valmennusta.”

Inna Thil
Valmentaja, digiyrittäjä

"Kiitos, Liisi Puheen Flow -workshopista. Ylitti odotukseni! Tulin hakemaan apua kestävämpään äänenkäyttöön ja sen sain. Lisäksi jotakin minussa tapahtui kurssin jälkeen. Vaikka haluaisin laulamisen takaisin elämääni, olen kartellut sitä, sillä se ei yksinkertaisesti ole tuntunut hyvältä kehossa ja niiden tuntemusten kohtaamista olen halunnut vältellä. Nyt kurssin jälkeen on laulaminenkin vapautunut niin, että se tuntuu hyvältä eikä ääni väsy hetkessä. Hyvä olo!"

Mari Kuusisto
Kirjallisuusterapiaohjaaja, DI

Valmennuksen käytyäsi:

 • Käytät ääntäsi taloudellisemmin
 • Tuotat ääntä helposti 
 • Osaat ehkäistä äänen väsymistä pitkissäkin puhesessioissa
 • Ilmaiset itseäsi äänen avulla entistä tietoisemmin ja vapautuneemmin
 • Voit jatkaa äänesi kehittämistä haluamaasi suuntaan myös valmennuksen jälkeen valmennuksessa saamallasi harjoitusohjelmalla
 • Osaat huoltaa ääntäsi päivittäin sekä flunssan tai äänen äkillisen rasittumisen yhteydessä

Lähde mukaan:

 • Maksu osissa

  70

  2 maksua 1 kk välein, kertasumma  70
 • Maksa 2 osassa

Kurssin valmentaja

Olen Liisi Pettersson, äänenkäytön ja esiintymisen valmentaja. Olen valmentanut puhujia ja laulajia yli kymmenen vuoden ajan. Uskon, että karisma on meidän jokaisen etuoikeus, ja että oikeanlaisilla harjoituksilla voit avautua omalle karismallesi parhaalla mahdollisella tavalla.

Koulutukseltani olen klassinen laulaja, laulupedagogi ja vokologi. Kiinnostukseni äänen hyvinvointiin lähtee omasta taustastani: menetin ääneni 12 vuotta sitten lähes kokonaan refluksitaudin ja vääränlaisen äänenkäyttötekniikan vuoksi. Opiskelin silloin laulunopettajaksi, ja koska en voinut laulaa, minun oli lähdettävä laulupedagogiopintojen parista etsimään uusia keinoja tukea ääneni hyvinvointia. Löysin vokologian ja rakastuin ihmisäänen monipuolisiin mahdollisuuksiin.

Kun olin valmistunut laulupedagogiksi, oli selvää että halusin auttaa myös puhujia käyttämään ääntään rohkeammin, vaikuttavammin ja kestävämmin. Niinpä jatkoin opintojani ja muutamaa vuotta myöhemmin valmistuin filosofian maisteriksi vokologia ja puhetekniikka pääaineenani. Nyt olen auttanut tuhansia ääniammattilaisia käyttämään ääntään vaikuttavasti ja kestävästi. Tyytyväisiin asiakkaisiini lukeutuvat mm. puhujat Joni Jaakkola, Johannes "Hatsolo" Hattunen ja Sohvi Nyman, myyntitiimit Fenniassa ja Lähi-Tapiolassa, oppaat Korkeasaaren eläintarhassa sekä lukuisat koulut ja seurakunnat työntekijöineen.

Olen ahkerasti äänessä työssä ja vapaa-ajalla: konsertoin säännöllisesti klassisena laulajana ja toimin juontajana eri tapahtumissa kutsuttaessa. Kehitän ääntäni ja esiintymistaitojani eri opettajien ja valmentajien ohjauksessa, sillä laulajana ja puhujana en ole valmis koskaan, vaan voin aina oppia jotakin uutta.

"Kävin puhetekniikan tunnilla ja tää todellakin toimii, sain myös heti palautetta! Olin radiohaastattelussa ja juontaja kysyi lopuksi oletko ollut puheopetuksessa, kun et puhunut niin nopeasti ja ääni oli tasaisempi? Sama juontaja haastatteli vuosi sitten minua ja sanoi, että eron kyllä todellakin huomasi. Eli kiitos ihana Liisi <3 suosittelen kaikille!"

Sohvi Nyman
Stylisti, valmentaja ja tietokirjailija

"Liisi oli korvaamattoman tärkeä apu, kun kurkunpää ja ääni alkoivat ottaa osumaa luentokeikkamäärän noustessa 80+ vuositasolle. Saattaa kuulostaa hassulta, että 38 vuoden jälkeen ”pitää opetella puhumaan oikein”, mutta jo muutaman tunnin mittaisen Skype-valmennuksen myötä huomasin selkeän eron. Tykkään itse luennoida ja valmentaa ja olisi ikävää jos 3-8 h valmennuspäivässä tunnin jälkeen kaikki ajatustyö menisi äänen kanssa selviämiseen. Minulta Liisille vahva suositus. Selkeitä ja toimivia vinkkejä kaikille puhetyön ammattilaisille."

Joni Jaakkola
Hyvinvointialan moniottelija, public speaker, CEO, Optimal Performance Oy

"Pidin erityisesti siitä, että harjoittelu kohdistui konkreettisiin asioihin äänenkäytössäni. Olin ennen Liisiä harjoitellut useamman äänivalmentajan kanssa. Olin turhautunut itseeni, kun en ymmärtänyt mitä minun pitää konkreettisesti tehdä, kun he sanoivat ”vähennä puristeisuutta”. Liisi vei minut harjoitteillaan itse tuohon puristeiseen kokemukseen. Ja pian oivalsin mitä kohtaa minun tulee harjoittaa, jotta ääneni alkaa soida luonnollisesti. Suosittelen!"

Harri Valkonen

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Ohjaus on  kehotietoisuuteen painottuvaa, joten alat huomata itse oman kehityksesi. Autan sinua myös avaamaan korvasi ääniharjoittelun tuloksille. Kerron sinulle yksityiskohtaisesti, miltä harjoitusten tulisi tuntua ja millaisia välittömiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia niillä on. 

Kurssi on itseopiskelukurssi, jossa opiskellaan videon välityksellä. Tarvitset tätä kurssia varten pöytäkoneen, läppärin tai puhelimen, jolla katsot videot. Hyvistä kuulokkeistaon apua, muutta ne eivät ole välttämättömät. Mikrofonia tai nettikameraa et tätä kurssia varten tarvitse. Suosittelemme Chromen käyttämistä selaimena kurssia käyttäessä, sillä kurssialusta toimii siinä parhaiten. Myös Safaria voit käyttää selaimena.

Valmennus ei sovi sinulle, jos et ole valmis harjoittelemaan äänenkäyttöä kurssin harjoitusten avulla säännöllisesti, mieluiten 3–5 kertaa viikossa. Se ei myöskään sovi sellaisille opiskelijoille, jotka eivät halua sitoutua äänen kehittämiseen itsenäisesti. Henkilökohtaista ohjausta haluaville puhujille suosittelemme Vahvasti äänessä -valmennusta, josta saat lisätietoja sähköpostitse. Mainitse viestissä Vahvasti äänessä -valmennus. Kurssi ei sovi sellaisille ammattilaisille, joilla on orgaanisen äänihäiriön diagnoosi ja he saavat siihen parhaillaan puheterapiaa (ks. kohta 7.)

Valmennuksessa tehdään harjoituksia, jotka auttavat ääntä soimaan paremmin ja jotka lisäävät sen vaikuttavuutta ja kestävyyttä. Kaikki tekniikat ovat terveen äänentuoton periaatteiden mukaisia, ja saat jokaisen harjoituksen saatteeksi selkeät ohjeet siitä, mihin harjoituksilla pyritään, miten niitä tulisi tehdä, ja mistä tiedät harjoitusten toimivan.

Saat valmennuksesta sekä ymmärrystä omasta äänenkäytöstäsi ja vinkkejä äänesi kehittämiseen että varmuutta jatkaa harjoittelua ja äänen kehittämistä eteenpäin. Suurin hyöty tästä valmennuksesta on kasvanut tietoisuus omasta äänenkäytöstä, sekä ohjaus harjoitusten tekemiseen myös itsenäisesti. Valmennuksessa käydään läpi myös äänenhuoltoon liittyviä asioita. Suosittelen, että käytät näiden harjoitusten parissa aikaa 3–5 päivänä viikossa ja vähinään 10 minuuttia kerrallaan. Silloin kehityt ja saavuttamasi tulokset myös pysyvät.

Äänen käheys voi johtua monista syistä, ja tilapäisesti käheytyvä ääni ei ole este tähän valmennukseen osallistumiselle. Käheytyessään äänen tulisi palautua normaaliksi seuraavaan päivään mennessä. Jos äänesi on jatkuvasti käheä, kerro siitä minulle jo ennen valmennukseen ilmoittautumista, niin mietitään yhdessä, mikä sinulle on paras tapa alkaa hoitaa käheää ääntäsi. Laita viestiä tällä lomakkeella tai soita 044 552 3736. 

Äänihäiriöt on syytä hoitaa rauhassa kuntoon ennen äänen harjoittamista muilla tavoin. Foniatrin diagnosoima äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus siis ON este tähän valmennukseen osallistumiselle, samoin meneillään oleva puheterapiajakso. Olet kuitenkin tervetullut valmennuksiini siinä vaiheessa, kun ääniterapiasi on ohi ja haluat lisätukea äänesi treenaamiseen ja uuden, terveemmän äänentuottotavan opetteluun.

Ääneen vaikuttava sairaus EI OLE este osallistumiselle. Päinvastoin harjoituksista on sinulle hyötyä, sillä äänesi on entistäkin kovemmassa rasituksessa sairautesi vuoksi. Autan sinua voimaan paremmin, sillä vokologin koulutukseni kautta minulla on laaja tietämys ääneen vaikuttavista terveydellisistä tekijöistä, ja opit valmennuksessa tekniikoita, joilla helpotat oloasi ja tuet terveyttäsi monella tavalla. Diagnosoitu äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus on este valmennukseen osallistumiselle (ks. edellinen kysymys), jolloin sinun kannattaa ottaa yhteyttä minuun ennen valmennukseen ilmoittautumista.

Valmennuksen materiaalit ovat käytössäsi vuoden kerrallaan. Tämän jälkeen voit halutessasi jatkaa opiskelua kurssilla edullisella jatko-opiskelijahinnalla.

Klikkaa tällä kassasivulla olevaa ostopainiketta. Siitä pääset ostosivulle, jolla voit maksaa valmennuksen. Valmennuksen maksettuasi luo tunnukset kurssialustalle, niin pääset valmennukseen. 

Voit maksaa valmennuksen joko luottokortilla Stripessa tai PayPalilla, suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla, kulttuurieduilla (Smartum, Edenred tai epassi sekä laskulla. Lisätietoa maksutavoista valmennuksen kassasivulla.

Kuluttajana sinulla on 14 vrk:n ajan oikeus kokeilla kurssia. Jos huomaat tehneesi väärän ostopäätöksen, voit tänä aikana missä tahansa vaiheessa pyytää palautusta kurssista, jolloin palautamme rahasi ja opiskeluoikeutesi kurssilla päättyy välittömästi. Maksun palauttamisessa menee 3–10 arkipäivää maksutavasta riippuen.

Lähde mukaan:

 • Maksu osissa

  70

  2 maksua 1 kk välein, kertasumma  70
 • Maksa 2 osassa