Puheen flow

Ääntä helposti ja kestävästi! Helpota äänentuottoasi ja vapauta puheäänesi koko potentiaali neljän viikon mittaisessa valmennuksessa.

Käytätkö ääntäsi päivittäin useita tunteja? Väsyykö tai käheytyykö äänesi helposti? Oletko saanut palautetta hiljaisesta äänestä tai epäselvästä puheesta? Haluatko oppia tuottamaan ääntä vaivattomasti? Haluatko käyttää ääntäsi rohkeasti, kuuluvasti ja kestävästi?

Tule Puheen flow -
valmennukseen oppimaan
lisää äänestäsi. Äänessäsi on
rajaton ilmaisupotentiaali, ja
voit oppia vapauttamaan sen
oikeanlaisilla harjoituksilla.
Kun jatkat harjoituksia,
äänestäsi tulee
 vaikuttavampi,
ilmaisukykyisempi ja
kestävämpi.

Haluan auttaa sinua käyttämään ääntäsi vaivattomammin ja ilmaisukykyisemmin!

Selkeistä puhetekniikkaharjoituksista ja loogisesti etenevästä harjoitusohjelmasta saat rohkeutta käyttää ääntäsi sydämesi kyllyydestä missä ja milloin haluat. Harjoitusten myötä äänentuotto helpottuu ja äänestä tulee ilmaisukykyisempi, kuuluvampi ja kestävämpi.

Tällä kurssilla saat joka viikko harjoituksia, joiden kautta ymmärryksesi äänenkäytöstä syventyy ja alat hallita ääntäsi puhuessa huomattavasti paremmin. Ääneesi tulee rentoutta ja monipuolisuutta. Valmennuksen jälkeen äänesi kulkee huomattavasti kevyemmin kuin nyt. 

Valmennus sisältää:

 • 11 harjoitusvideota helppoon äänentuottoon ja kestävään ääneen 
 • 1 videoluento äänen toiminnasta 
 • 25 minuutin harjoitusohjelma videona ja kirjallisina ohjeina. Näillä voit helposti jatkaa harjoittelua myös kurssin käytyäsi. 
 • Ohjausta äänenkäytön tyypillisimpiin haasteisiin 
 • Vinkkejä äänenhuoltoon

Valmennuksessa opit:

 • Tuottamaan ääntä helposti 
 • Vähentämään äänesi kireyttä ja narinaa 
 • Lisäämään äänesi voimaa ääntä rasittamatta 
 • Lisäämään puheesi selkeyttä ja äänesi sointia
 • Käyttämään myös voimakasta ääntä taloudellisesti 
 • Huoltamaan ääntäsi erilaisin harjoituksin ja apuvälinein

Puheen flow -valmennuksesta sanottua:

“Oli ihanaa huomata, että ääni voi soljua kauniisti silloinkin, kun kurkkuun pistää. Opin työpajassa helppoja ääniharjoituksia, joita olen nyt tehnyt aina ennen kuin alan puhua yleisölle tai tehdä äänitteitä.

Pelkäsin etukäteen, että harjoitusten tekemisestä olisi kauheasti vaivaa, mutta on ollut kiva huomata, että niihin ei mene kuin pari minuuttia, ja niiden avulla äänen SAA kulkeen paremmin. Monessa tilanteessa on paljon merkitystä sillä, miten ääni kulkee. Jos aihe on yhtään ajankohtainen, suosittelen lämpimästi Puheen flow -valmennusta.”

Inna Thil
Itsensä rakastamisen valmentaja, digiyrittäjä

"Kiitos, Liisi Puheen Flow -workshopista. Ylitti odotukseni! Tulin hakemaan apua kestävämpään äänenkäyttöön ja sen sain. Lisäksi jotakin minussa tapahtui kurssin jälkeen. Vaikka haluaisin laulamisen takaisin elämääni, olen kartellut sitä, sillä se ei yksinkertaisesti ole tuntunut hyvältä kehossa ja niiden tuntemusten kohtaamista olen halunnut vältellä. Nyt kurssin jälkeen on laulaminenkin vapautunut niin, että se tuntuu hyvältä eikä ääni väsy hetkessä. Hyvä olo!"

Mari Kuusisto
Kirjallisuusterapiaohjaaja, DI

Valmennuksen käytyäsi:

 • Tiedät, mistä äänen väsyminen johtuu ja miten voit sitä ehkäistä 
 • Osaat tuottaa ääntä helposti 
 • Osaat käyttää ääntäsi taloudellisemmin 
 • Ilmaiset itseäsi äänen avulla entistä tietoisemmin ja vapautuneemmin 
 • Sinulla on selkeä harjoitusohjelma, jolla voit jatkaa äänesi kehittämistä haluamaasi suuntaan myös valmennuksen jälkeen 
 • Osaat huoltaa ääntäsi päivittäin sekä flunssan tai äänen äkillisen rasittumisen yhteydessä

Valmennus sopii kaikille puheammattilaisille: opettajille, varhaiskasvattajille, liikunnanohjaajille, terapeuteille, myyjille, asiakaspalvelijoille, asiantuntijoille ja vaikuttajille.

Tämä valmennus ei sisällä kontaktiopetusta, joten voit käydä sen aivan omaan tahtiisi ja kerrata sen niin usein kuin haluat.

Bonukset

1. Hyväksy äänesi kauniina -videovalmennus (45 €). Sinunkin äänesi on kaunis ja sinullakin on lupa olla äänessä! Tässä videovalmennuksessa opit käsittelemään omaan äänenkäyttöösi liittyviä uskomuksia totuudenhorjuttamistyökalun avulla ja vapauttamaan mielen esteet äänesi kehittymisen tieltä.

2. PDF-opas äänen pikarentoutukseen (arvo 7 €). Äänentuottoelimistön rentouttamiseen on kehitetty monenlaisia harjoituksia, ja niistä tietämykseni ja kokemukseni mukaan parhaat on kerätty tähän oppaaseen.

Koko Puheen flow -valmennuksen hinnan bonuksineen näet alla. Voit maksaa maksun pankkikortilla tai Paypalissa. Jos kumpikaan maksuvaihtoehdoista ei käy, ota yhteyttä sähköpostitse.

Lähde mukaan:

Kurssin valmentaja

Olen Liisi Pettersson, äänenkäytön ja esiintymisen valmentaja, koulutukseltani klassinen laulaja, laulupedagogi ja vokologi. Olen valmentanut puhujia ja laulajia yli kymmenen vuoden ajan. Uskon, että karisma on meidän jokaisen etuoikeus, ja että oikeanlaisilla harjoituksilla voit houkutella oman äänesi karisman esiin.

Kiinnostukseni äänen hyvinvointiin lähtee omasta taustastani: menetin ääneni 12 vuotta sitten lähes kokonaan refluksitaudin ja vääränlaisen äänenkäyttötekniikan vuoksi, ja koska en voinut laulaa, minun oli lähdettävä laulupedagogiopintojen parista etsimään uusia keinoja tukea ääneni hyvinvointia. Löysin vokologian ja rakastuin ihmisäänen monipuolisiin mahdollisuuksiin. Kun olin valmistunut laulunopettajaksi, oli selvää että halusin auttaa myös puhujia käyttämään ääntään rohkeammin, vaikuttavammin ja kestävämmin.

Olen ahkerasti äänessä työssä ja vapaa-ajalla: konsertoin säännöllisesti klassisena laulajana ja toimin juontajana eri tapahtumissa. Lisäksi opiskelen vaikuttavaa puhumista Toastmasters Etäpuhemestarit -klubissa. Kehitän ääntäni ja esiintymistaitojani eri opettajien ja valmentajien ohjauksessa, sillä laulajana ja puhujana en ole valmis koskaan, vaan voin aina oppia jotakin uutta.

Valmennuksistani sanottua

"Kävin puhetekniikan tunnilla ja tää todellakin toimii, sain myös heti palautetta! Olin radiohaastattelussa ja juontaja kysyi lopuksi oletko ollut puheopetuksessa, kun et puhunut niin nopeasti ja ääni oli tasaisempi? Sama juontaja haastatteli vuosi sitten minua ja sanoi, että eron kyllä todellakin huomasi. Eli kiitos ihana Liisi <3 suosittelen kaikille!"

Sohvi Nyman
Stylisti, valmentaja ja tietokirjailija

"Liisi oli korvaamattoman tärkeä apu, kun kurkunpää ja ääni alkoivat ottaa osumaa luentokeikkamäärän noustessa 80+ vuositasolle. Saattaa kuulostaa hassulta, että 38 vuoden jälkeen ”pitää opetella puhumaan oikein”, mutta jo muutaman tunnin mittaisen Skype-valmennuksen myötä huomasin selkeän eron. Tykkään itse luennoida ja valmentaa ja olisi ikävää jos 3-8 h valmennuspäivässä tunnin jälkeen kaikki ajatustyö menisi äänen kanssa selviämiseen. Minulta Liisille vahva suositus. Selkeitä ja toimivia vinkkejä kaikille puhetyön ammattilaisille."

Joni Jaakkola
Hyvinvointialan moniottelija, public speaker, CEO, Optimal Performance Oy

"Pidin erityisesti siitä, että harjoittelu kohdistui konkreettisiin asioihin äänenkäytössäni. Olin ennen Liisiä harjoitellut useamman äänivalmentajan kanssa. Olin turhautunut itseeni, kun en ymmärtänyt mitä minun pitää konkreettisesti tehdä, kun he sanoivat ”vähennä puristeisuutta”. Liisi vei minut harjoitteillaan itse tuohon puristeiseen kokemukseen. Ja pian oivalsin mitä kohtaa minun tulee harjoittaa, jotta ääneni alkaa soida luonnollisesti. Suosittelen!"

Harri Valkonen

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Ohjaus on  kehotietoisuuteen painottuvaa, joten alat huomata itse oman kehityksesi. Autan sinua myös avaamaan korvasi ääniharjoittelun tuloksille. Kerron sinulle yksityiskohtaisesti, miltä harjoitusten tulisi tuntua ja millaisia välittömiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia niillä on. 

Kurssi on itseopiskelukurssi, jossa opiskellaan videon välityksellä. Tarvitset tätä kurssia varten pöytäkoneen, läppärin tai puhelimen, jolla katsot videot. Hyvistä kuulokkeistaon apua, muutta ne eivät ole välttämättömät. Mikrofonia tai nettikameraa et tätä kurssia varten tarvitse. Suosittelemme Chromen käyttämistä selaimena kurssia käyttäessä, sillä kurssialusta toimii siinä parhaiten. Myös Safaria voit käyttää selaimena.

Valmennus sopii kaikille, jotka haluavat lauluunsa lisää helppoutta, tarkkuutta ja voimaa. Aiemmasta laulutaustasta (kuoro tai lauluryhmä) voi olla hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä. Sinun ei siis tarvitse olla käynyt yhdelläkään laulutunnilla aloittaessasi tämän valmennuksen. Näiden viikkojen aikana opit varmasti paljon hyödyllisiä asioita laulamisesta, olivat haasteesi sitten laulutekniikassa, sävelpuhtaudessa, ilmaisussa tai esiintymisessä. Myös jos puoliammattilaisena, laulunopiskelijana tai aktiivisena kuorolaulajana kaipaat kertausta laulutekniikoihin, olet lämpimästi tervetullut tähän valmennukseen.

Valmennuksessa tehdään harjoituksia, jotka auttavat ääntä soimaan paremmin ja jotka lisäävät sen vaikuttavuutta ja kestävyyttä. Kaikki tekniikat ovat terveen äänentuoton periaatteiden mukaisia, ja saat jokaisen harjoituksen saatteeksi selkeät ohjeet siitä, mihin harjoituksilla pyritään, miten niitä tulisi tehdä, ja mistä tiedät harjoitusten toimivan.

Saat valmennuksesta sekä ymmärrystä omasta äänenkäytöstäsi ja vinkkejä äänesi kehittämiseen että varmuutta jatkaa harjoittelua ja äänen kehittämistä eteenpäin. Suurin hyöty tästä valmennuksesta on kasvanut tietoisuus omasta äänenkäytöstä, sekä ohjaus harjoitusten tekemiseen myös itsenäisesti. Valmennuksessa käydään läpi myös äänenhuoltoon liittyviä asioita. Suosittelen, että käytät näiden harjoitusten parissa aikaa 3–5 päivänä viikossa ja vähinään 10 minuuttia kerrallaan. Silloin kehityt ja saavuttamasi tulokset myös pysyvät.

Äänen käheys voi johtua monista syistä, ja tilapäisesti käheytyvä ääni ei ole este tähän valmennukseen osallistumiselle. Käheytyessään äänen tulisi palautua normaaliksi seuraavaan päivään mennessä. Jos äänesi on jatkuvasti käheä, kerro siitä minulle jo ennen valmennukseen ilmoittautumista, niin mietitään yhdessä, mikä sinulle on paras tapa alkaa hoitaa käheää ääntäsi. Laita viestiä tällä lomakkeella tai soita 044 552 3736. 

Äänihäiriöt on syytä hoitaa rauhassa kuntoon ennen äänen harjoittamista muilla tavoin. Foniatrin diagnosoima äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus on siis este tähän valmennukseen osallistumiselle, samoin meneillään oleva puheterapiajakso. Olet kuitenkin tervetullut valmennuksiini siinä vaiheessa, kun ääniterapiasi on ohi ja haluat lisätukea äänesi treenaamiseen ja uuden, terveemmän äänentuottotavan opetteluun.

Ääneen vaikuttava sairaus ei ole este osallistumiselle. Päinvastoin harjoituksista on sinulle hyötyä, sillä äänesi on entistäkin kovemmassa rasituksessa sairautesi vuoksi. Autan sinua voimaan paremmin, sillä vokologin koulutukseni kautta minulla on laaja tietämys ääneen vaikuttavista terveydellisistä tekijöistä, ja opit valmennuksessa tekniikoita, joilla helpotat oloasi ja tuet terveyttäsi monella tavalla. Diagnosoitu äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus on este valmennukseen osallistumiselle (ks. edellinen kysymys), jolloin sinun kannattaa ottaa yhteyttä minuun ennen valmennukseen ilmoittautumista.

Valmennuksen materiaalit ovat käytössäsi vuoden kerrallaan. Tämän jälkeen voit halutessasi jatkaa opiskelua kurssilla edullisella jatko-opiskelijahinnalla.

Klikkaa tällä sivulla olevaa ostopainiketta. Siitä pääset ostosivulle, jolla voit maksaa valmennuksen. Valmennuksen maksettuasi luo tunnukset kurssialustalle, niin pääset valmennukseen. 

Lähde mukaan: