Tehostartti äänenhuoltoon

Huolla tärkeää työvälinettäsi ja nauti puhumisesta!

Väsyykö äänesi helposti? Paranna äänesi hyvinvointia helpoilla harjoituksilla!

Olet luennoimassa tärkeästä aiheesta 50 ihmiselle. Tiedät, että onnistuessaan luento auttaa lukuisia ihmisiä voimaan paremmin.

Kesken esityksen alat tuntea voimakasta rykimisen tarvetta. Sinulla nousee palan tunne kurkkuun, ja ääni alkaa käheytyä.

Luennon jälkeen soitat puhelun ystävällesi, joka haluaa jutella kanssasi kesälomasuunnitelmista. Ihana aihe, mutta huomaat, että jo puhelun alussa ääni kuulostaa käheältä. Puhelun aikana ääni alkaa katkeilla niin pahasti, että joudut lopettamaan puhelun.

Kuulostaako tutulta?

Ymmärrän hyvin, sillä olen ollut joskus samassa tilanteessa.

Opiskellessani laulupedagogiksi ammattikorkeakoulussa minulla diagnosoitiin refluksitauti. Se yhdessä puristeisen äänentuottotavan ja kireiden niska–hartiaseudun lihasten kanssa käheytti  ääneni. Pystyin puhumaan tai laulamaan vain 10 min kerrallaan, sitten ääni alkoi katkeilla ja äänentuotto sattua kurkkuun.

Pidin välivuoden ja aloitin vokologian ja puhetekniikan opinnot Tampereen yliopistossa. Se oli onnenpotku minulle, sillä ääneni kuntoutui nopeasti oikeanlaisten harjoitteiden sekä äänestä lisääntyneen ymmärrykseni myötä.

Nyt olen vokologina ja laulupedagogina (FM, yamk) auttanut yrittäjänä ääniammattilaisia kohta 10 vuotta käyttämään ääntään vaikuttavasti ja kestävästi. Lisäksi esiinnyn itsekin säännöllisesti laulaen ja puhuen. Ääneni voi hyvin ja nautin sekä puhumisesta että laulamisesta.

Äänenhuollosta on apua monessa tilanteessa. Ääni saattaa käheytyä  tiettyjen lääkkeiden, allergioiden, astman, kilpirauhasen sairauksien ja monen muun vaivan seurauksena. Toisaalta se voi käheytyä myös epäoptimaalisen äänentuottotavan takia.

Jos sinulla on usein palan tunne kurkussa, tarvetta rykimiseen tai ääni kiristyy puhuessa, tällä luennolla on sinulle paljon annettavaa. Myös jos haluat viisaan puheammattilaisen tavoin ehkäistä nämä ongelmat hyvissä ajoin ja nauttia työstäsi, tämä luento on sinulle oikea paikka. Oikeanlaisilla harjoitteilla ja työkaluilla opit vahvistamaan ääntäsi ja tuet sen hyvinvointia omassa arjessasi.

Tehostartti äänenhuoltoon -nettiluennolla sukellamme mm. näihin aiheisiin:

 ✓ ääniammattilaisen lihashuolto 

✓ äänenhuolto flunssan ja allergioiden yhteydessä

✓ päivittäisellä äänilämmittelyllä kohti hyvinvoivaa ääntä

✓ auta ääntäsi, kun stressi yllättää

 ✓ mitä puhetekniikkaa puheammattilainen tarvitsee kukoistaakseen työssään? 

Tällä luennolla saat työkaluja, joilla ääni pysyy hyvässä kunnossa ja palvelee arjen vuorovaikutustilanteissa parhaalla mahdollisella tavalla. Nautit työstäsi enemmän ja saat aikaan toivomiasi tuloksia.

Koulutuksen ansiosta äänentuotto helpottuu, ääni kestää paremmin pitkäkestoista puhumista, ja luottamus omaan ääneen vahvistuu.

Kun tilaat tallenteen, pääset katsomaan sen heti.

Ota hetki tärkeälle työvälineellesi.

”Oli ihanaa huomata, että ääni voi soljua kauniisti silloinkin, kun kurkkuun pistää. Opin luennolla helppoja ääniharjoituksia, joita olen nyt tehnyt aina ennen kuin alan puhua yleisölle tai tehdä äänitteitä. Pelkäsin etukäteen, että harjoitusten tekemisestä olisi kauheasti vaivaa, mutta on ollut kiva huomata, että niihin ei mene kuin pari minuuttia, ja niiden avulla äänen SAA kulkemaan paremmin. Monessa tilanteessa on paljon merkitystä sillä, miten ääni kulkee.” – Inna Thil, valmentaja

”Liisi oli korvaamattoman tärkeä apu, kun kurkunpää ja ääni alkoivat ottaa osumaa luentokeikkamäärän noustessa 80+ vuositasolle. Saattaa kuulostaa hassulta, että 38 vuoden jälkeen ”pitää opetella puhumaan oikein”, mutta jos muutaman tunnin mittaisen Skype-valmennuksen myötä huomasin selkeän eron. Tykkään itse luennoida ja valmentaa ja olisi ikävää jos 3-8 h valmennuspäivässä tunnin jälkeen kaikki ajatustyö menisi äänen kanssa selviämiseen. Minulta Liisille vahva suositus. Selkeitä ja toimivia vinkkejä kaikille puhetyön ammattilaisille.”– Joni Jaakkola, hyvinvointialan moniottelija, public speaker, CEO, Optimal Performance Oy  

Tilaa luentotallenne tästä:

”Olen oppinut käyttämään ääntäni laajemmalla skaalalla ja entistä monipuolisemmin. Työskentelen juontajana erilaisissa tapahtumissa, ja esimerkiksi kauppakeskusjuontoja voi olla monena päivänä viikossa. Äänessä ollaan joskus 8 tuntiakin putkeen lähes taukoamatta. Liisin apuun turvauduin ensimmäisen kerran, kun minulla alkoi hajota ääni ja kaipasin siihen työkaluja, äänen vahvistamiseen ja siihen että pystyn puhumaan voimakkaallakin äänellä ilman että ääni hajoaa. Niitä työkaluja sain ja niin paljon enemmän. Kiitos Liisi kaikesta avustasi tähän asti.” – Sanna Laitinen, juontaja ja inspiraatiopuhuja

Liisi Pettersson

Laulaja, laulupedagogi, vokologi (yamk, FM)

Tutustutaanko?

Moikka,

Ja ihanaa kun kohdattiin :)

Olen Liisi, äänivalmentaja, joka auttaa laulajia ja puhujia vapauttamaan vahvimman äänensä.  Koulutukseltani olen laulaja, laulupedaogi ja laulupedagogi, eli ihmisäänen monipuolinen ammattilainen kahden ylemmän korkeakoulututkinnon verran.

Oman äänen kehittäminen on ollut intohimoni jo lapsesta asti. Olin ujo ja arka lapsi, mutta halusin laulaa ja esiintyä, joten opettelin käyttämään ääntäni vaikuttavammin. Laulun ammattiopinnoissa olin menettää ääneni refluksitaudin takia, joten oli opeteltava käyttämään ääntä myös kestävästi.

Nyt olen toiminut yli 10 vuotta valmentaen sekä laulua, puhetta että esiintymistä. Näiden vuosien aikana olen auttanut tuhansia laulajia ja puhujia saamaan äänenkäyttöönsä lisää helppoutta, voimaa, vapautta ja varmuutta. Valmennan sekä ääniammattilaisia että kunnianhimoisia laulunharrastajia. Esiinnyn itsekin säännöllisesti laulaen ja puhuen. Omalla äänellä vaikuttaminen ja koskettaminen on parasta, mitä tiedän!

Lähde mukaan: