Kestävämpi ääni – videosarja puhujille

Tilaa MAKSUTON videovalmennus!

Opettaja, varhaiskasvattaja, kouluttaja, valmentaja, myyjä, asiakaspalvelija, juontaja, terapeutti, pappi, liikunnanohjaaja, poliisi..

Väsyykö äänesi helposti? Tunnetko palan tunnetta kurkussa tai kipua ääntä tuottaessa?

Katso tämä video, niin kuulet, miten voit vähentää näitä oireita huomattavasti.

Jos olet ääniammattilainen, työhösi kuuluu paljon äänenkäyttöä. Ehkä pelkkää puhetta, ehkä myös laulua. Joka tapauksessa olet paljon äänessä päivän aikana. Silloin on tärkeää, että osaat käyttää ääntäsi oikealla tavalla.

Tunnistatko itsesi seuraavasta kuvauksesta?

Olet useita tunteja äänessä päivän aikana. Joskus käytät myös voimistettua ääntä. Kun olet pitkään äänessä, puhuminen alkaa tuntua työläältä, etkä enää nauti puhumisesta. Ääntä on vaikea tuottaa ja joskus se tuottaa kipua. Sinulla on jatkuva palan tunne kurkussasi. Vuorovaikutustilanteissa joudut keskittymään siihen, että saat edes jokseenkin kuuluvaa ääntä aikaiseksi. Työpäivän jälkeen joudut olemaan hiljaa, jotta ääntä riittäisi vielä seuraavanakin päivänä. Vapaalla ääni palautuu hieman, mutta oireet palaavat taas seuraavan työpäivän aikana.

Jos tämä kuulosti tutulta, olet tullut oikeaan paikkaan. Autan sinua vapauttamaan vahvimman äänesi ja pitämään siitä hyvää huolta!

Äänen rasittumisen tunnistat näistä oireista:

➡ Palan tunne kurkussa
➡ Äänen kiristyminen
➡ Rykimisen tarve
➡ Kipu kurkussa ääntä tuottaessa
➡ Äänen katkeilu tai katoaminen kokonaan

Äänilämmittely ja oikea puhetekniikka auttavat vähentämään äänen rasittumista ja  lisäämään äänen kestävyyttä huomattavasti!

Oikeanlaisen äänenkäytön avulla:

➡ äänentuotto on helppoa

➡ ääni on soiva ja kantava

➡ ääni kestää hyvin pitkäkestoisenkin käytön

➡ ääni on ilmaisukykyinen ja vaikuttava

Kun opit lämmittelemään ja jäähdyttelemään äänesi, et enää joudu kamppailemaan kestämättömän äänen kanssa. Sinun ei enää tarvitse selvittää kurkkua rykimällä, vaan ääni soljuu helposti ja kantaa pitkälle. Kuulijat saavat puheestasi helposti selvän ja nautit puhumisesta. Työpäivän jälkeenkin voit huoletta käyttää ääntä harrastuksissa, ystävien ja perheen parissa.

Olen Liisi Pettersson, äänenkäytön ja esiintymisen valmentaja. Olen auttanut jo tuhansia ääniammattilaisia käyttämään ääntään vaikuttavammin ja kestävämmin. Asiakkainani on ollut kouluja, seurakuntia, kuntosaleja ja koko joukko muita työpaikkoja, joissa ääni on työssä hyvin keskeisessä roolissa. Ohjauksessani tuhannet ammattilaiset ovat oppineet käyttämään ääntään vaikuttavammin ja kestävämmin, ja nauttivat nyt työstään entistä enemmän!

Haluatko kuulla lisää?

Tilaa 3-osainen valmennus kokonaisuudessaan sähköpostiisi. Valmennuksen seuraavissa osissa:

  • kuulet, mitä kaikkea tärkeää ja arvokasta voit ääniharjoittelun kautta saada elämääsi 
  • saat heti TEHOKKAAN HARJOITUKSEN äänen pikarentoutukseen
  • näet ääniharjoittelun tuomia tuloksia
  • opit harjoituksen, jolla voit itse alkaa kehittää puheääntäsi vaikuttavammaksi ja kestävämmäksi

Tilaa maksuton Kestävämpi ääni -videovalmennus allaolevalla lomakkeella!

Sähköpostiosoitteesi on turvassa ja voit erota listalta milloin tahansa. Tietosuojaseloste

Miksi opiskella puhetekniikkaa kanssani?

Olen laulaja, laulunopettaja ja vokologi Liisi Pettersson ja toimin ääni- ja esiintymisvalmentajana Ääniluotsilla. Olen äänitieteen sekä laulu- ja puhetekniikan monipuolinen asiantuntija.

Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus laulunopetuksesta ja äänivalmennuksesta, ja olen auttanut urani aikana tuhansia laulajia ja puhujia saamaan äänenkäyttöönsä lisää helppoutta, voimaa, vapautta ja varmuutta.

Minua on kiitelty kannustavasta valmennustavasta, asioihin tarttumisesta ja laajasta tietämyksestä ihmisäänen toiminnassa. Myös käytännön kokemukseni laulu- ja puhe-esiintymisistä innostaa monia. Esiinnynkin mielelläni laulaen ja puhuen aina kun siihen on mahdollisuus.

Valmennuksistani sanottua:

"Puheääneni on vaikuttavampi. Tuntuu että viestini menee paremmin perille. Tuntuu että minua kuunnellaan paremmin. Nautin puhumisesta ja esiintymisestä enemmän."

”Liisi oli korvaamattoman tärkeä apu, kun kurkunpää ja ääni alkoivat ottaa osumaa luentokeikkamäärän noustessa 80+ vuositasolle. Saattaa kuulostaa hassulta, että 38 vuoden jälkeen ”pitää opetella puhumaan oikein”, mutta jo muutaman tunnin mittaisen Skype-valmennuksen myötä huomasin selkeän eron. Tykkään itse luennoida ja valmentaa ja olisi ikävää jos 3-8 h valmennuspäivässä tunnin jälkeen kaikki ajatustyö menisi äänen kanssa selviämiseen. Minulta Liisille vahva suositus. Selkeitä ja toimivia vinkkejä kaikille puhetyön ammattilaisille.” – Joni Jaakkola, hyvinvointialan moniottelija, public speaker, CEO, Optimal Performance Oy

”Kävin puhetekniikan tunnilla ja tää todellakin toimii, sain myös heti palautetta! Olin radiohaastattelussa ja juontaja kysyi lopuksi oletko ollut puheopetuksessa, kun et puhunut niin nopeasti ja ääni oli tasaisempi? Sama juontaja haastatteli vuosi sitten minua ja sanoi, että eron kyllä todellakin huomasi. Eli kiitos ihana Liisi <3 suosittelen kaikille!” – Sohvi Nyman, stylisti ja tietokirjailija

Tilaa maksuton Kestävämpi ääni -videosarja allaolevalla lomakkeella!

Sähköpostiosoitteesi on turvassa ja voit erota listalta milloin tahansa. Tietosuojaseloste.

Tietosi ovat turvassa: Rekisteri ja tietoturvaseloste