Kohti valloittavaa lauluesitystä!

Harrastatko karaokelaulua tai laulatko bändissä?
Väsyykö äänesi helposti? 
Pilaako esiintymisjännitys suorituksesi?
Pelkäätkö arvostelua ja epäonnistumisia, etkä siksi uskalla lähteä kohti suurimpia laulu-unelmiasi?

Lue eteenpäin, kun...

 Haluat laulaa tuhansille ihmisille
Osallistut laulukilpailuihin
Sinulla on isoja tavoitteita laulun suhteen  

JA  
Haluat oppia säätelemään esiintymisjännitystäsi
Haluat onnistua sinulle tärkeissä laulutavoitteissa
Haluat koskettaa tuhansia ihmisiä äänelläsi  

Juttelin kerran erään asiakkaani kanssa esiintymisestä. Hän harrasti karaokelaulua ja osallistui silloin tällöin karaokekilpailuihin, mutta häntä vaivasi kahlitseva esiintymisjännitys. Hän kertoi, että esiintyminen tuntui siltä, kuin hänen päälleen olisi laskettu rautahäkki. Vapautunut esiintyminen oli hänelle suorastaan mahdotonta näissä tilanteissa. Hän halusi kuitenkin esiintyä ja kilpailla, joten hän osallistui valmennukseeni. Seuraavan vuoden kisoissa hän olikin jo mukana finaalissa ja onnistui erinomaisesti esityksessään!  

Asiakkaani upea onnistuminen toi mieleeni omat kauhukokemukseni 20 vuotta sitten. Olin noihin aikoihin varma kuorolaulaja ja päässyt laulamaan monia sooloja kuoron riveissa – nauttinutkin siitä. Olin kuitenkin hiljattain aloittanut laulutunnit ja vasta opettelin uudenlaista laulutekniikkaa. Laulunopiskeluun kuuluivat oppilaskonsertit, joissa oppilaat esittivät 1–2 kappaletta pianistin kanssa konservatorion salissa. Kuuntelemassa oli yleensä muita oppilaita, opettajia ja oppilaiden vanhempia.  Vaikka rakastin laulamista, esiintymistä yhtäkkiä vihasin! Vihasin sitä, miten kehoni aina lavalla petti minut. Ei toiminutkaan niin kuin olisin halunnut. Jalat tärisivät, kädet hikosivat, hengitys nousi pinnalliseksi ja ääni takertui kurkkuun.    

Siedin epämiellyttäviä esiintymistilanteita muutamia vuosia. Yritin tehdä mielikuvaharjoittelua, mutta siitä ei ollut mainittavaa apua. Esiintymisjännitys kahlitsi edelleen niin paljon, että erään konsertin skippasin lopulta kokonaan. Silloin tajusin, että jotain on tehtävä!  

 Löysin esiintymisvalmennuksen, johon osallistuin toiveikkain mielin. Ja se kannatti, sillä sain paitsi rohkeutta laulaa yleisön edessä, myös puhua julkisesti minulle tärkeistä aiheista.  Sain ymmärrystä jännitystäni kohtaan ja uskalsin vihdoin alkaa haaveilla laulajan urasta ja hakeutua laulupedagogin opintoihin.  Laulupedagogiksi valmistuttuani sain rohkeutta lisää, kun tutustuin NLP:hen sekä teatteri-improon. Aloin myös mindfulness-tekniikoiden avulla opetella hyväksyvää läsnäoloa omassa kehossani. Kävin laulukilpailussa ja koelauluissa ja huomasin, että pystyin esiintymään jännityksestä huolimatta, nauttimaan siitä ja jopa onnistumaan minulle tärkeissä tavoitteissa. Olin vihdoin vapautunut esiintymisjännityksen kahleista ja saanut siitä voimavaran itselleni.    

Esiintymispelosta vapauduttuani olen auttanut monia laulajia eteenpäin tavoitteissaan. Myös he ovat saaneet huikeita tuloksia: onnistuneet koelauluissa, kilpailuissa, päässet jopa finaaliin asti. He ovat astuneet suurimpaan potentiaaliinsa laulajina ja alkaneet elää unelmiensa laulajan elämää. Juhlin aina, kun kuulen asiakkaideni onnistumisista, sillä tiedän, miten paljon esiintymispelko voi laulamista rajoittaa – ja miten paljon tiettyjä taitoja harjoittelemalla voi siihen vaikuttaa.  

Tässä workshopissa kuulet, miten...  
1. Opit säätelemään esiintymisjännitystäsi kilpailutilanteissa  
2. Onnistut paremmin sinulle tärkeissä laulutavoitteissa  
3. Saat rohkeutta koskettaa tuhansia ihmisiä äänelläsi

 Koskaan ei ole liian myöhäistä lähteä omia laulu-unelmia kohti – ja nämä taidot voivat viedä sinut suurille estradeille aiemmin kuin arvaatkaan ❤    

Tilaa tallenne tästä ja valmistaudu sanomaan KYLLÄ upealle matkalle omaan lauluytimeesi!


Täytä tietosi tähän ja tilaa maksuton tallenne!

KATSO TALLENNE
Sähköpostiosoitteesi on turvassa ja voit erota listalta milloin tahansa. Tietosuojaseloste

Valmentajasi webinaarissa

Liisi Pettersson

Laulupedagogi ja vokologi (yamk, FM)

Laulaja, vokologi ja laulupedagogi Liisi Pettersson toimii ääni- ja esiintymisvalmentajana Ääniluotsilla. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus laulunopetuksesta ja äänivalmennuksesta, ja hän on auttanut uransa aikana tuhansia laulajia ja puhujia saamaan äänenkäyttöönsä lisää helppoutta, voimaa, vapautta ja varmuutta. Koulutukseltaan Liisi on laulupedagogi YAMK ja vokologi FM, eli ihmisäänen monipuolinen asiantuntija.

Liisi valmentaa laulajia harrastajista ammattilaisiin. Häntä on kiitelty kannustavasta valmennustavasta, asioihin tarttumisesta ja laajasta tietämyksestä ihmisäänen toiminnassa. Myös hänen käytännön kokemuksensa laulu- ja puhe-esiintymisistä innostaa monia. Liisi esiintyykin mielellään  laulaen ja puhuen aina, kun siihen on mahdollisuus.