Vahvasti äänessä – laulussa ja puheessa

Laulu liikkeelle- ja Puheen flow -yhteistarjous

Käytätkö ääntäsi työssä puhuen ja laulaen?

Olet ehkä huomannut, että kun ääni väsyy, sekä puhuminen että laulaminen on hankalaa.

Kurkku kipeytyy tai ainakin kiristyy ja äänestä tuntuu katoavan kaikki voima. Ääni käheytyy ja sen laatu muuttuu äkillisesti toiseksi.

Laulaminen, joka ennen oli ihana tapa kohdata ihmisiä, muuttuu pakkopullaksi. Kun nyt vielä tämän fraasin kestäisi…

Kuulostaako tutulta?

Jos käytät ääntäsi paljon työssäsi sekä puhuen että laulaen, olet ehkä huomannut että äänesi on päivän mittaan todella kovilla. Olet todellakin raskaansarjan äänenkäyttäjä!

Siksi on tärkeää, että huollat ja kehität ääntäsi niin, että se on aina hyvässä kunnossa työtä tehdessäsi.

Niin laulussa kuin puheessa.

Siksi haluan tarjota sinulle parhaat ohjelmat sekä puhe- että lauluäänen treenaamiseen ja huoltamiseen.

Olen auttanut äänivalmentajana tuhansia ihmisiä käyttämään laulu- ja puheääntään vaikuttavasti ja kestävästi.

Kipuilevan äänen kanssa ei todellakaan tarvitse elää enää hetkeäkään.

Ajattele jos voisit nauttia puhumisesta ja laulamisesta!

Voisit luottaa siihen, että äänesi kestää, kuuluu ja toimii tilanteessa kuin tilanteessa.

Sinulla olisi aina itsevarma olo äänessä ollessa, oli se sitten puhetta tai laulua.

Ihmiset rakastaisivat kuunnella ääntäsi ja saisit heidät todella kuuntelemaan sinua – tai innostaisit heidät juttelemaan tai laulamaan kanssasi.

Miltä se tuntuisi?

Haluan auttaa sinua saamaa puhe- ja lauluäänestäsi parhaan potentiaalin irti, jotta voit todella loistaa työssäsi.

Puheen flow -valmennus

Puhutko päivittäin useita tunteja?
  Väsyykö tai käheytyykö äänesi helposti?  Tuntuuko äänentuotto työläältä?  
Oletko saanut palautetta hiljaisesta äänestä tai epäselvästä puheesta?

Puheen flow -valmennuksessa opit terveen äänentuoton ja lisäät äänesi kestävyyttä.  Puhumisesta tulee nautinnollista, kun voit täysin luottaa ääneesi ja keskittyä siihen, mitä haluat sanoa.

Puheen flow -valmennuksessa opit:

 • Tuottamaan puheääntä helposti  
 • Vähentämään puheäänesi kireyttä ja narinaa 
 • Lisäämään puheäänesi voimaa ääntä rasittamatta  
 • Lisäämään puheesi selkeyttä ja äänesi sointia  
 • Käyttämään myös voimakasta puheääntä taloudellisesti 
 • Huoltamaan ääntäsi erilaisin harjoituksin ja apuvälinein

Valmennus sisältää:

 • 11 harjoitusvideota helppoon äänentuottoon ja kestävään ääneen 
 • 1 videoluento äänen toiminnasta 
 • 25 minuutin harjoitusohjelma videona ja kirjallisina ohjeina. 
 • Ohjausta äänenkäytön tyypillisimpiin haasteisiin 
 • Vinkkejä äänenhuoltoon 

"Kiitos, Liisi Puheen Flow -workshopista. Ylitti odotukseni! Tulin hakemaan apua kestävämpään äänenkäyttöön ja sen sain. Lisäksi jotakin minussa tapahtui kurssin jälkeen. Vaikka haluaisin laulamisen takaisin elämääni, olen kartellut sitä, sillä se ei yksinkertaisesti ole tuntunut hyvältä kehossa ja niiden tuntemusten kohtaamista olen halunnut vältellä. Nyt kurssin jälkeen on laulaminenkin vapautunut niin, että se tuntuu hyvältä eikä ääni väsy hetkessä. Hyvä olo!"
Mari Kuusisto Kirjallisuusterapiaohjaaja, DI

Laulu liikkeelle!

Käheytyykö äänesi laulaessa helposti tai takertuuko se kurkkuun?
 Jännitätkö muiden kuullen laulamista?  
Oletko ikävien laulukokemustesi takia ollut kauan laulamatta ja haluat nyt aloittaa?

Haluan auttaa sinua laulamaan enemmän ja ilmaisukykyisemmin! Selkeistä laulutekniikkaharjoituksista ja loogisesti etenevästä harjoitusohjelmasta saat rohkeutta laulaa sydämesi kyllyydestä missä ja milloin haluat. Kuulostat harjoittelun myötä monella tapaa paremmalta: saundisi on tasalaatuisempi, äänessäsi on enemmän sointia ja vire pysyy paremmin kohdillaan.

Laulu liikkeelle -valmennuksessa opit:

 • Luottamaan paremmin omaan ääneesi ja löytämään aina hyvän lauluvireen – niin henkisesti kuin fyysisesti  
 • Tuottamaan ääntä helposti ja kestävästi 
 • Rentouttamaan jännitykset leuastasi ja kielestäsi laulaessa  
 • Laulamaan sekä korkeita että matalia ääniä hyvällä tekniikalla ja vaihtelevalla dynamiikalla 
 • Käyttämään tunnetilaa apunasi laulaessa

Valmennus sisältää:

 •  Ohjausta oman laulutavoitteesi asettamiseen 
 • 4 viikon harjoitusohjelman 
 • 14 harjoitusvideota, kesto yht. 90 min
 •  9 luentoa, kesto yht. 150 minKurssin valmentaja

Olen Liisi Pettersson, laulun, puheen ja esiintymisen valmentaja. Koulutukseltani olen laulunopettaja (amk) ja vokologi FM eli ihmisäänen ja puhetekniikan asiantuntija.

Olen itse opiskellut laulua vuodesta 2001 eri laulutyyleissä. Pääaineeni lauluopinnoissa oli klassinen laulu ja sen jälkeen olen täydentänyt osaamistani Metropolia ammattikorkeakoulun pop-/jazzlaulun opinnoilla ja erilaisilla kursseilla.

Laulupedagogina olen valmentanut laulajia ja laulunharrastajia yli 10 vuotta, ja siitä n. 3 vuotta verkkovälitteisesti. Urallani olen auttanut satoja laulajia saamaan lauluunsa helppoutta, varmuutta ja iloa musiikkityylistä riippumatta ja saamaan monen lauluinnon syttymään uudestaan pitkänkin tauon jälkeen. Laulaminen kuuluu kaikille!

PUHEEN FLOW UKK

Ohjaus on  kehotietoisuuteen painottuvaa, joten alat huomata itse oman kehityksesi. Autan sinua myös avaamaan korvasi ääniharjoittelun tuloksille. Kerron sinulle yksityiskohtaisesti, miltä harjoitusten tulisi tuntua ja millaisia välittömiä ja pitkäaikaisia vaikutuksia niillä on. 

Kurssi on itseopiskelukurssi, jossa opiskellaan videon välityksellä. Tarvitset tätä kurssia varten pöytäkoneen, läppärin tai puhelimen, jolla katsot videot. Hyvistä kuulokkeistaon apua, muutta ne eivät ole välttämättömät. Mikrofonia tai nettikameraa et tätä kurssia varten tarvitse. Suosittelemme Chromen käyttämistä selaimena kurssia käyttäessä, sillä kurssialusta toimii siinä parhaiten. Myös Safaria voit käyttää selaimena.

Valmennus sopii kaikille, jotka haluavat lauluunsa lisää helppoutta, tarkkuutta ja voimaa. Aiemmasta laulutaustasta (kuoro tai lauluryhmä) on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä. Sinun ei siis tarvitse olla käynyt yhdelläkään laulutunnilla aloittaessasi tämän valmennuksen. Näiden viikkojen aikana opit varmasti paljon hyödyllisiä asioita laulamisesta, olivat haasteesi sitten laulutekniikassa, sävelpuhtaudessa, ilmaisussa tai esiintymisessä. Myös jos puoliammattilaisena, laulunopiskelijana tai aktiivisena kuorolaulajana kaipaat kertausta laulutekniikoihin, olet lämpimästi tervetullut tähän valmennukseen.

Valmennuksessa tehdään harjoituksia, jotka auttavat ääntä soimaan paremmin ja jotka lisäävät sen vaikuttavuutta ja kestävyyttä. Kaikki tekniikat ovat terveen äänentuoton periaatteiden mukaisia, ja saat jokaisen harjoituksen saatteeksi selkeät ohjeet siitä, mihin harjoituksilla pyritään, miten niitä tulisi tehdä, ja mistä tiedät harjoitusten toimivan.

Saat valmennuksesta sekä ymmärrystä omasta äänenkäytöstäsi ja vinkkejä äänesi kehittämiseen että varmuutta jatkaa harjoittelua ja äänen kehittämistä eteenpäin. Suurin hyöty tästä valmennuksesta on kasvanut tietoisuus omasta äänenkäytöstä, sekä ohjaus harjoitusten tekemiseen myös itsenäisesti. Valmennuksessa käydään läpi myös äänenhuoltoon liittyviä asioita. Suosittelen, että käytät näiden harjoitusten parissa aikaa 3–5 päivänä viikossa ja vähinään 10 minuuttia kerrallaan. Silloin kehityt ja saavuttamasi tulokset myös pysyvät.

Äänen käheys voi johtua monista syistä, ja tilapäisesti käheytyvä ääni ei ole este tähän valmennukseen osallistumiselle. Käheytyessään äänen tulisi palautua normaaliksi seuraavaan päivään mennessä. Jos äänesi on jatkuvasti käheä, kerro siitä minulle jo ennen valmennukseen ilmoittautumista, niin mietitään yhdessä, mikä sinulle on paras tapa alkaa hoitaa käheää ääntäsi. Laita viestiä osoitteeseen posti (ät) aaniluotsi.fi tai soita 044 552 3736. 

Äänihäiriöt on syytä hoitaa rauhassa kuntoon ennen äänen harjoittamista muilla tavoin. Foniatrin diagnosoima äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus on siis este tähän valmennukseen osallistumiselle, samoin meneillään oleva puheterapiajakso. Olet kuitenkin tervetullut valmennuksiini siinä vaiheessa, kun ääniterapiasi on ohi ja haluat lisätukea äänesi treenaamiseen ja uuden, terveemmän äänentuottotavan opetteluun.

Ääneen vaikuttava sairaus ei ole este osallistumiselle. Päinvastoin harjoituksista on sinulle hyötyä, sillä äänesi on entistäkin kovemmassa rasituksessa sairautesi vuoksi. Autan sinua voimaan paremmin, sillä vokologin koulutukseni kautta minulla on laaja tietämys ääneen vaikuttavista terveydellisistä tekijöistä, ja opit valmennuksessa tekniikoita, joilla helpotat oloasi ja tuet terveyttäsi monella tavalla. Diagnosoitu äänihäiriö tai akuutti kurkunpääntulehdus on este valmennukseen osallistumiselle (ks. edellinen kysymys), jolloin sinun kannattaa ottaa yhteyttä minuun ennen valmennukseen ilmoittautumista.

Valmennuksen materiaalit ovat käytössäsi rajoittamattoman ajan. Kerran ilmoittauduttuasi kaikki valmennukseen tulevat päivitykset ovat käytössäsi ilman lisämaksua.

Klikkaa tällä sivulla olevaa ostopainiketta. Siitä pääset ostosivulle, jolla voit maksaa valmennuksen. Valmennuksen maksettuasi luo tunnukset kurssialustalle, niin pääset valmennukseen. 

LAULU LIIKKEELLE UKK

Valmennuksessa opiskellaan laulutekniikkaa, tullaan tietoiseksi ja puretaan laulamiseen liittyviä uskomuksia, harjoitellaan ilmaisua ja luodaan upeita tulkintoja eri kappaleista ja saadaan rohkeutta esiintymiseen.

Kurssi on itseopiskelukurssi, jossa opiskellaan videon välityksellä. Tarvitset tätä kurssia varten pöytäkoneen, läppärin tai puhelimen, jolla katsot videot. Hyvistä kuulokkeistaon apua, muutta ne eivät ole välttämättömät. Mikrofonia tai nettikameraa et tätä kurssia varten tarvitse. Suosittelemme Chromen käyttämistä selaimena kurssia käyttäessä, sillä kurssialusta toimii siinä parhaiten. Myös Safaria voit käyttää selaimena.

Valmennus sopii kaikille, jotka haluavat lauluunsa lisää helppoutta, tarkkuutta ja voimaa. Aiemmasta laulutaustasta (kuoro tai lauluryhmä) on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä. Sinun ei siis tarvitse olla käynyt yhdelläkään laulutunnilla aloittaessasi tämän valmennuksen. Näiden viikkojen aikana opit varmasti paljon hyödyllisiä asioita laulamisesta, olivat haasteesi sitten laulutekniikassa, sävelpuhtaudessa, ilmaisussa tai esiintymisessä. Myös jos puoliammattilaisena, laulunopiskelijana tai aktiivisena kuorolaulajana kaipaat kertausta laulutekniikoihin, olet lämpimästi tervetullut tähän valmennukseen.

Jos kärsit kroonisesta käheydestä, käheyden syy on hyvä selvittää korva-, nenä- ja kurkkutautilääkärillä tai foniatrilla ennen ilmoittautumista. Minulle voit laittaa sähköpostia osoitteeseen liisi (ät) aaniluotsi.fi, jos et ole varma, sovellutko tälle kurssille. Tämä valmennus ei myöskään ole ihanteellinen laulun ammattilaisille, sillä heidän kanssaan työskentelen mieluiten henkilökohtaisesti.

Tämä valmennus keskittyy laulutekniikan opetteluun. Siksi se sopii parhaiten sellaisille laulun harrastajille, jotka jo pysyvät jonkin verran nuotissa. Mikäli koet, että haasteesi ovat nimenomaan nuotissa pysymisessä, suosittelemme että käytät jotakin lauluvireen parantamiseen tarkoitettua mobiilisovellusta tämän kurssin ohessa.

Kurssin materiaalit ovat käytössäsi rajoittamattoman ajan, ja voit milloin vain aloittaa kurssin uudestaan alusta. Kurssista ei palauteta rahoja ostohetkestä lasketun 14 vuorokauden palautusoikeuden jälkeen.

Valmennuksessa on voimassa lakisääteinen 14 vuorokauden peruutusaika ostohetkestä laskettuna. Voit siis minä hetkenä tahansa kahden viikon kuluessa ilmoittaa minulle sähköpostitse, mikäli et enää halua jatkaa valmennusta. Tällöin opiskeluoikeutesi kurssilla katsotaan päättyneeksi ja maksan sinulle kurssimaksun takaisin kokonaisuudessaan ilman lisäkysymyksiä.

Valmennuksen mukana tulee 3 bonusta: Äänenhuollon opas sekä 2 FB-liveopetuskurssia. Kaikkiin materiaaleihin sinulla on elinikäinen pääsy kuten koko kurssiinkin.


"Ennen kurssia ilma loppui lyhyeen ja korkeat äänet eivät onnistuneet kuin kiljumalla. Ääni myös käheytyi muutaman laulun jälkeen. Kurssin opetusten ansiosta hengitys toimii paremmin (pitempään) ja ylä-äänet soivat paremmin ja kirkkaammin. Ääni ei käheydy pitkänkään laulusession aikana. Nyt on ilo laulaa - ja kyllä minä laulankin!" – Sinikka
“Oli ihanaa huomata, että ääni voi soljua kauniisti silloinkin, kun kurkkuun pistää. Opin työpajassa helppoja ääniharjoituksia, joita olen nyt tehnyt aina ennen kuin alan puhua yleisölle tai tehdä äänitteitä. Pelkäsin etukäteen, että harjoitusten tekemisestä olisi kauheasti vaivaa, mutta on ollut kiva huomata, että niihin ei mene kuin pari minuuttia, ja niiden avulla äänen SAA kulkeen paremmin. Monessa tilanteessa on paljon merkitystä sillä, miten ääni kulkee. Jos aihe on yhtään ajankohtainen, suosittelen lämpimästi Puheen flow -valmennusta.”  -Inna Thil, valmentaja

Varaus- ja peruutusehdot:
Takaamme kurssin materiaaleihin pääsyn rajoittamattoman ajan. Valmennuksessa on voimassa lakisääteinen 14 vuorokauden palautusoikeus. Voit 14 vuorokauden kuluessa ostohetkestä peruuttaa valmennukseen osallistumisen ja saat rahasi takaisin ilman lisäkysymyksiä, jos et jostain syystä ole tyytyväinen ostopäätökseesi.
Käsittelemme tietojasi luottamuksellisesti

Kirjautumisohjeet:
1. Klikkaa punaisesta painikkeesta valmennuksen maksusivulle.
2. Täytä sähköpostiosoitteesi sille varattuun ruutuun.
3. Valitse maksutapa: PayPal tai pankki-/luottokortti.
4. Klikkaa PayPalin maksupainiketta tai täytä maksukorttitietosi niille varattuun kohtaan ja maksa valmennus.

5. Järjestelmä ohjaa sinut sivulle, jolla voit luoda itsellesi tunnukset kurssialustalle. Kirjautumislinkki tulee myös sähköpostiisi.

Liisi Pettersson

Olen laulunopettaja, vokologi ja laulaja Liisi Pettersson ja toimin ääni- ja esiintymisvalmentajana Ääniluotsilla.

Olen äänitieteen sekä laulu- ja puhetekniikan monipuolinen asiantuntija.  

Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus laulunopetuksesta ja äänivalmennuksesta, ja olen auttanut urani aikana tuhansia laulajia ja puhujia vapauttmaan vahvimman äänensä ja loistamaan lavalla. Olen itsekin nuorempana kärsinyt esiintymispelosta ja ääniongelmista, mutta nämä haasteet selättetyäni minusta on tullut rohkea ja innokas esiintyjä.

Minua on kiitelty kannustavasta valmennustavasta, asioihin tarttumisesta ja laajasta tietämyksestä ihmisäänen toiminnassa. Myös käytännön kokemukseni laulu- ja puhe-esiintymisistä innostaa monia. Esiinnynkin mielelläni laulaen ja puhuen aina kun siihen on mahdollisuus.

Valmennukseen kuuluvat kurssit

Lähde mukaan:

Osamaksu

173.50

2 maksua 1 kk välein, kertasumma  173.50

Maksa kahdessa erässä
Suosituin

Kertamaksu

347

Maksa yhdessä erässä